SMINKEGUIDEN: Hvordan finne riktig foundationfarge? (Make-Up Artist Ann Cathrin Sandberg)
Hjem Add Om meg Kontakt

5

SMINKEGUIDEN: Hvordan finne riktig foundationfarge?

Noen ganger kan det være vanskelig å finne riktig foundation. Jeg har til og med opplevd at ansatte i skjønnhetsbutikker/parfymerier ikke klarer å finne riktig farge, derfor er det lurt å kunne litt om dette selv.Først og fremst må du finne ut om du har en gul eller rosa undertone, de fleste har gul. 
For å finne ut hvilken tone du har, kan du se etter hva du kler best av sølv og gull(Gull= sannsynligvis gul, sølv= rosa). Eller du kan se på blodårene; Om du har litt grønnblå blodårer har du gul undertone, hvis du har lillaaktige blodårer har du en rosa undertone. 
Hvis du velger feil undertone på foundationen kan den se grå ut på huden din. 

Er du usikker på om du er varm eller kald? 
Hvis du er gul er du varm, hvis du er rosa er du kald.


Ser dere hvilken som er rosa og hvilken som er gul? Dette er egentlig et ganske enkelt eksempel, men det er mange foundations som det er vanskelig å se tonen på. 

Vi har ofte en annen farge i ansiktet enn resten av kroppen, så for å finne riktig fargetone så anbefaler jeg å teste foundationen på halsen, men ikke blend den utover(se bilde under). Hvis du ser den som en ''liten klatt', ser man fort hvis den glir inn sammen med fargen på halsen din. Det er sjelden du finner en som passer perfekt, men da bør du gå for den som er hakket lysere. Hvis du har fet hud, kan foundationen bli mørkere utover dagen. Test dette før du eventuelt kjøper den!

Og for dere som liker å se brune ut, så aldri velg en mørkere foundation enn hudtonen din! Kjøp heller et solpudder, da ser man mye mer naturlig brun ut :)

 


Husk å pudre med et transparent pudder over foundationen. Hvis ikke sklir foundationen ut og du får skjolder i løpet av dagen. Med et pudder ''setter'' du foundationen på plass, og den holder seg fin gjennom hele dagen :)

Spør meg i kommentarfelet hvis du lurer på noe mer :) • 02.03.2012 kl.17:25
  Fin blogg<3

  Stikke innom bloggen min? Jeg vurderer blogger!(meld deg på)+Spørsmålsrunde
  02.03.2012 kl.17:29
  Utrolig bra forklart er ganske opptatt av sminke og slikt selv om jeg ikke bruker så mye selv da får har på en måtte hørt at man ikke trenger så mye smniknke når man er så ung. men pleier ofte og sminke andre så fikk gode tips her til hvordan jeg kan fine fin foundatioen farge til de / dem.

  Og jeg elsker bloggen din liker folk med sminke blogger de viser så fine sminke tips og hud tips, er også veldig lyst til og bli staylist så kommer til og følge bloggen ;)

  Koselig med en kommentar til bake på bloggen min ;)
  02.03.2012 kl.17:30
  Fin blogg! nyttig innlegg! :-D
  02.03.2012 kl.17:40
  Bra forklart :) Eg sliter med å finne ut hvilken farge eg har på blodårene mine.. skifter jo hele tiden fra grønnblå til blålilla :) Men eg mener selv at eg kler sølv bedre enn gull :)
  02.03.2012 kl.17:41
  Åå, takk for tipset! Evt. hvilket pudder bør man bruke da? Noen annbefalinger? :-)  Kommenter her
  Design og koding: Ina Anjuta
  hits