Make-Up Artist Ann Cathrin Sandberg -
Hjem Add Om meg Kontakt

5

HVORDAN FINNE RIKTIG FOUNDATION?

I dag finnes det et hav av forskjellige typer foundations man kan velge mellom. Jeg vet det er mange som sliter med å vite hva man skal velge, så derfor tenkte jeg at jeg skulle skrive om nettopp dette, slik at det blir enklere for deg å finne riktig foundation neste gang.

Først og fremst når man skal velge en god foundation bør man tenke på hvordan hudtype man har, og tenke over hva slags hudpleieprodukter du bruker. Hvis du er flink til å tenke over dette når du kjøper en ny foundation, vil også foundationen ofte holde lenger.

Tørr hud: Velg en foundation som har fuktighet i seg. Ikke velg en som er oljefri, for da vil huden ofte se kakete ut.

Fet hud: Velg en foundation som er oljefri, slik at den matter ned huden. Foundations med mye oljer i seg har vanskelig for å feste seg på en fet hud, spesielt der du er mest blank. 

Kombinert hud: Er du som meg og har en kombinert hud, er det viktig å tenke på å ha en fin balanse i huden. Bruk noen produkter som er tilpasset fet hud og noen for tørr hud. Jeg har ekstremt tørr hud, men blir veldig blank i t-sonen. Jeg bruker en rens og primer som matter ned huden, mens serumet, fuktighetskremen og foundationen jeg bruker gir meg mye fuktighet. Denne hudtypen kan være tidkrevende, så her gjelder det å ha tålmodighet og være åpen for å prøve nye produkter til du finner det som føles riktig på din hud.

Bildene er lånt fra google.


Hvis du lurer på hvilken farge du skal velge, så har jeg tidligere laget et eget innlegg om dette her.

Håper dette hjalp litt, og at du er sikrere på hva du skal se etter neste gang du skal ut å kjøpe ny foundation.

Jeg er veldig interessert i å vite hva dere tenker når dere velger en foundation, så gjerne del det med meg i kommentarfeltet!
(Siden jeg jobber som make-up artist så er det mye jeg ser på som en selvfølge, men vil vite hvordan dere tenker også) 

 • 9

  BEAUTIFUL SPRING ROSES

  Forrige fredag kjøpte jeg disse rosene på Interflora Strømmen, og de holder seg like godt enda! Jeg tror jeg aldri har klart å ha roser så lenge før. Vanligvis har jeg byttet vann på rosene hver dag, men hun i butikken sa at jeg brude skråsnitte de og bytte vann hver tredje dag. 

  Elsker fargen på de, gir meg skikkelig vårstemning!  Hva gjør dere med rosene for å få de til å holde lenger?

 • 5

  GÅRSDAGENS FARGERIKE MAKEUP

  Her er sminken jeg hadde på jobb i går. Jeg elsker kombinasjonen av grønt og gult, også er jeg jo veldig glad i lilla, så da ble det en look med det. Har også hatt på meg løsvipper for engangs skyld! Jeg har alltid syns at løsvipper på mine øyne blir så dramatiske uansett hvordan lengde de har, men i går klippet jeg de i to, da ble de mye finere og de ble mer tilpasset min øyeform.   Hva syns dere?

 • 5

  HÅR OG SKJØNNHETSMESSE 2015

  I går tok jeg meg en tur til hår og skjønnhetsmessen i Oslo spektrum. Det var utrolig gøy å se på alle de dyktige Make-up artistene og frisørene som deltok i NM. Det var både en kategori for beauty makeup og fashionlook/fantasifrisyre. 

  Jeg dro dit fordi jeg håpet at det også skulle være noe for de som er make-up artister, men det virket som om messen var mest for frisører. Det var noen stands med make-up, men veldig få i forhold til hvor mange det var med hårting. Tror nok at health & beauty messen har mer sminke, men den er ikke før i 2016. 

  Var du på hår og skjønnhetsmessen i år?
 • hits