Make-Up Artist Ann Cathrin Sandberg -
Hjem Add Om meg Kontakt

5

HVORDAN FINNE RIKTIG FOUNDATION?

I dag finnes det et hav av forskjellige typer foundations man kan velge mellom. Jeg vet det er mange som sliter med å vite hva man skal velge, så derfor tenkte jeg at jeg skulle skrive om nettopp dette, slik at det blir enklere for deg å finne riktig foundation neste gang.

Først og fremst når man skal velge en god foundation bør man tenke på hvordan hudtype man har, og tenke over hva slags hudpleieprodukter du bruker. Hvis du er flink til å tenke over dette når du kjøper en ny foundation, vil også foundationen ofte holde lenger.

Tørr hud: Velg en foundation som har fuktighet i seg. Ikke velg en som er oljefri, for da vil huden ofte se kakete ut.

Fet hud: Velg en foundation som er oljefri, slik at den matter ned huden. Foundations med mye oljer i seg har vanskelig for å feste seg på en fet hud, spesielt der du er mest blank. 

Kombinert hud: Er du som meg og har en kombinert hud, er det viktig å tenke på å ha en fin balanse i huden. Bruk noen produkter som er tilpasset fet hud og noen for tørr hud. Jeg har ekstremt tørr hud, men blir veldig blank i t-sonen. Jeg bruker en rens og primer som matter ned huden, mens serumet, fuktighetskremen og foundationen jeg bruker gir meg mye fuktighet. Denne hudtypen kan være tidkrevende, så her gjelder det å ha tålmodighet og være åpen for å prøve nye produkter til du finner det som føles riktig på din hud.

Bildene er lånt fra google.


Hvis du lurer på hvilken farge du skal velge, så har jeg tidligere laget et eget innlegg om dette her.

Håper dette hjalp litt, og at du er sikrere på hva du skal se etter neste gang du skal ut å kjøpe ny foundation.

Jeg er veldig interessert i å vite hva dere tenker når dere velger en foundation, så gjerne del det med meg i kommentarfeltet!
(Siden jeg jobber som make-up artist så er det mye jeg ser på som en selvfølge, men vil vite hvordan dere tenker også) 

 • 4

  EASY SMOKEY EYES- STEP BY STEP!

  Etter flere forespørsler bestemte jeg meg for å lage en Smokey eyes guide til dere! Når man legger smokey eyes anbefaler jeg å legge concealer og foundation til slutt fordi da kan du enkelt fjerne det som drysser uten å ødelegge. 

  Før du begynner å legge smokey eyes trenger du 3 forskjellige koster. 

  Sigma E55(legge skyggen med), Sigma E30(globalen), Sigma E35 eller E45(til å duse ut med).
  Her får du kjøpt alle kostene.


  Jeg har brukt:

  Sleek Makeup Palette Au naturel(basefarge øverst til venstre)
  Sleek Makeup Palette Sparkle(sort + grå med glitter i)
  GOSH black ink velvet touch eye liner.
  Isadora Build-Up mascara extra volume.

  Hva syns dere om guiden? 

 • 5

  SMINKEGUIDEN: Hvordan finne riktig foundationfarge?

  Noen ganger kan det være vanskelig å finne riktig foundation. Jeg har til og med opplevd at ansatte i skjønnhetsbutikker/parfymerier ikke klarer å finne riktig farge, derfor er det lurt å kunne litt om dette selv.  Først og fremst må du finne ut om du har en gul eller rosa undertone, de fleste har gul. 
  For å finne ut hvilken tone du har, kan du se etter hva du kler best av sølv og gull(Gull= sannsynligvis gul, sølv= rosa). Eller du kan se på blodårene; Om du har litt grønnblå blodårer har du gul undertone, hvis du har lillaaktige blodårer har du en rosa undertone. 
  Hvis du velger feil undertone på foundationen kan den se grå ut på huden din. 

  Er du usikker på om du er varm eller kald? 
  Hvis du er gul er du varm, hvis du er rosa er du kald.


  Ser dere hvilken som er rosa og hvilken som er gul? Dette er egentlig et ganske enkelt eksempel, men det er mange foundations som det er vanskelig å se tonen på. 

  Vi har ofte en annen farge i ansiktet enn resten av kroppen, så for å finne riktig fargetone så anbefaler jeg å teste foundationen på halsen, men ikke blend den utover(se bilde under). Hvis du ser den som en ''liten klatt', ser man fort hvis den glir inn sammen med fargen på halsen din. Det er sjelden du finner en som passer perfekt, men da bør du gå for den som er hakket lysere. Hvis du har fet hud, kan foundationen bli mørkere utover dagen. Test dette før du eventuelt kjøper den!

  Og for dere som liker å se brune ut, så aldri velg en mørkere foundation enn hudtonen din! Kjøp heller et solpudder, da ser man mye mer naturlig brun ut :)

   


  Husk å pudre med et transparent pudder over foundationen. Hvis ikke sklir foundationen ut og du får skjolder i løpet av dagen. Med et pudder ''setter'' du foundationen på plass, og den holder seg fin gjennom hele dagen :)

  Spør meg i kommentarfelet hvis du lurer på noe mer :)
 • hits